Herøy er kun et øyhopp fra fastlandet og Sandnessjøen, og et fantastisk utgangspunkt for en oppdagelsesreise langs Helgelandskysten. Fra Elfis er veien kort til to av de mest kjente fjellformasjonene i området – «De Syv Søstre» og «Dønnamannen».

Galleri Elfi

Galleri Elfi ligger i 1 etasje i Naustet. Her kan du se malerier, malt av Elfrida, hvor mange av motivene er hentet fra helgelandskysten. Rommet er i 1.etg.i naustet og egner seg godt som møterom/fellesrom for små grupper/bedrifter.

Inneholder, foruten bord og stoler, også komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, dekketøy og utstyr til 24 personer. Les mer om leie av Naustet for grupper.

Fjelltur: De Syv Søstre

Elfis er et perfekt utgangspunkt for å oppleve en av Helgelands mest spektakulære topper – De Syv Søstre. Tar du ferga over til Søvik er det kun noen hundre meter til parkeringa til den sydligste toppen – Stortinden. Så ligger de andre der også – som perler på en snor.

Dette turforslaget beskriver turen opp på Skjæringen – som er en enkel topp å bestige på første tur. Du kan også ta hele tre topper på denne turen !

Dønnamannen – en av Helgelands mest populære fjelltopper

Dønnamannen (858 m.o.h) er en av Helgelands mest spektakulære topper, og utgangspunktet for å gå opp fjellet ligger kun noen kilometer fra Elfis. Dønnmannen er regnet som en krevende tur, og en bør være fjellvant.

Se eget turforslag.

Herøy – et sykkeleldorado

Herøy er et perfekt utgangspunkt for øyhopping med sykkel på Helgeland. Vi gir dere gode tips til turen, og har sykler til utleie.

Se også Øyhopping med sykkel på Helgelandskysten.

Etcetera – Norges mest spektakulære blomsterbutikk ?

Besøk denne fantastiske blomsterbutikken på Herøy som er drevet av mange ganger norgesmester i blomsterdekorering.  I tillegg til et rikt utvalg av blomster har butikken også interiør, lakris og skjokolade.  Ta turen innom for det lille ekstra.

Etcetera – botaniske utskeielser m.m

Seløy Kystferie – friske turer med RIB

Seløy Kystferie kan tilby freske turer i øyriket rundt Herøy og Sandnessjøen. Her ute kan du oppleve storhavets krefter, besøke spennende fiskevær, og høre historier fra det tøffe livet til fiskebonden. …

Les mer om turene og bestill her.